A kezdetektől napjainkig

Magyarország földrajzi adottságának köszönhetően már több mint egy évezrede Európa egyik legértékesebb éléskamrája. A mezőgazdaság szinte minden ágazatában kiemelkedő eredményeket ért el.

Az Alföld Magyarország virágzó és gyümölcsöző mezőgazdasági tájegysége, a libatenyésztés egyik legjelentősebb területe. Ezen belül is a kedvező feltételeknek és az állattartás hagyományainak köszönhetően Kiskunfélegyháza, a térség egyik központja, kitüntetett szerepre tett szert. Ezt a sikert a kitűnő állatállományának és szakszerű, gondos tenyésztésének köszönheti.

A több mint 60 éves múlt tapasztalatait és hagyományait eredményesen alkalmazzák a kiskunfélegyházi Integrál Zrt. exportengedéllyel rendelkező baromfifeldolgozó üzemében.

A Baromfifeldolgozó Üzem az INTEGRÁL Zrt. 100 %-os tulajdonú ipari üzeme. Az üzem elődje az 1960-as évek végén épített hízott liba feldolgozó volt. A ’70-es évek végén az ÁFÉSZ vezetősége úgy döntött, hogy exportképes feldolgozóüzemet hoz létre, hogy be tudjon törni a nyugati, illetve keleti piacokra is. 1983-ban került átadásra az export kódszámmal rendelkező üzem (HU43).

A megnövekedett minőségi követelmények hatására 1990-ben nagy rekonstrukció került végrehajtásra, amely elsősorban a csomagolás fejlesztésére irányult.

Az Üzem jelenlegi állapotát döntően meghatározták a következő nagy volumenű beruházások. 1997-1998-ban a vágási technológia teljesen átalakult, egy modern holland gyártmányú gépsor beüzemelésére került sor. Emellett egy új májfeldolgozó üzemrész épült, valamint új bontó- daraboló- csomagoló gépek és új előhűtő, fagyasztó helyiségek ill. kiszolgáló üzemrészek kerültek átadásra.

Ezen átalakítások eredményeképpen az üzem jelenleg az ország egyik legkorszerűbb víziszárnyas-feldolgozó üzeme lett.
Napjainkban, minden eddigit meghaladó, jelentős mértékű beruházás keretén belül történik az üzem további fejlesztése, bővítése.
Az üzem tevékenységi köre a hízott liba és hízott kacsa vágás, darabolás, csomagolás, hűtés és fagyasztás.
Az Üzem a folyamatos, megfelelő élő alapanyag biztosítása érdekében, termeltetésre szakosodott integrátorokkal áll szerződéses kapcsolatban.

Fő termékeink: hízott libamáj, hízott libamell, hízott libacomb, hízott kacsamáj, hízott kacsamell, hízott kacsacomb.

Egyéb termékek: aprólékok, belsőségek, zsiradékok.

A libatermékek keresettek a világ szinte minden pontján, mégis a legkelendőbb exporttermék címre a libamáj tett szert, melyből a legjobb minőségűt Magyarországon állítják elő. Üzemünk integrált minőségirányítási rendszert működtet, mely biztosíték arra, hogy a feldolgozóból kizárólag biztonságos, kifogástalan, első osztályú termék kerüljön a fogyasztóhoz. Legfőbb célunk, hogy Üzemünk eredményességét a jövőben is biztosítsuk, amelyhez elengedhetetlennek tartjuk a kiváló minőségű termékek gyártását, a vevőink bizalmának fenntartását, az etikus üzleti magatartást.

Az üzem árbevételének jelentős hányadát az exportra gyártott termékek értékesítése adja.
Jelenleg termékeinket Európa számos országában (Ausztria, Németország, Franciaország, Svájc, Belgium, Olaszország, Szlovákia, Románia, Csehország, Dánia), valamint a Távol-Keletre is (Hongkong, Japán) exportáljuk.

Az exportpiacok mellett hasonló jelentőségű a belföldi fogyasztók ellátása. Termékeinkkel jelen vagyunk a legtöbb áruházlánc értékesítésében, országszerte viszonteladó vállalatokkal állunk kapcsolatban, valamint saját kiskereskedelmi egységeinkbe is kihelyezzük termékeinket.

Az Integrál Zrt. Mintaboltot is üzemeltet, ahol bőséges választékkal, kellemes környezetben, kedves kiszolgálással várjuk szeretettel kedves vásárlóinkat.